İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - TOKİ Aliya İzzetbegoviç Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz, 2016-2017 eğitim öğretim yılında TOKİ Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesinin erkek öğrencilerini bünyesine alarak, Fenertepe Cad. No:17'deki kendi binasında kurucu müdürümüz Fatih DURĞUT yönetiminde "TOKİ Aliya İzzetbegoviç Anadolu İmam Hatip Lisesi" adıyla eğitim öğretime başlamıştır.

İlk mezunlarını 2016-2017 eğitim – öğretim yılında veren okulumuz, akademik başarısı yanında sportif ve kültürel faaliyetlere önem vermesi yönüyle ilçemizdeki okullar arasında ön plana çıkmaktadır. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda öğrencilerimizin birçok başarısı bulunmaktadır. Okulumuz mehter takımı, korosu, tiyatro ekibi ile birçok kültürel etkinliklerde aktif rol almaktadır. Okulumuzda 2020/2021 eğitim öğretim yılında  spor programı bölümü, 2021/2022 eğitim öğretim yılında da fen ve sosyal bilimler proje bölümü açılmıştır. Fen ve sosyal bilimler  proje bölümümüz %2 ila %20 dilimleri arasında 60 öğrenci almaktadir. Yüzdelik dilimler her yıl %1lik dilime doğru ilerlemektedir.

Mesleki gelişimlerini desteklemek için öğrencilerimiz, her hafta Başakşehir Müftülüğümüzün uygun gördüğü camilerde imam hatiplik görevi yapmaktadır.

26 ayrı ülkeden 140'a yakın öğrenci okulumuzda eğitim öğretim görmekte olup bu durum okulumuza kültürel zenginlik kazandırmaktadır. Misafir öğrencilerin ve velilerin okula ve kültürümüze adaptasyonunda okulumuz önemli bir misyon üstlenmiştir.

Yayın: 12.05.2020 - Güncelleme: 05.02.2024 12:31 - Görüntülenme: 2541