İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - TOKİ Aliya İzzetbegoviç Anadolu İmam Hatip Lisesi

TOKİ Aliya İzzetbegoviç Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kayabaşı Mah Fenertepe Caddesi No17
Vizyon
Ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler yetiştiren bir okul olmaktır.
Misyon
İnsana, aileye, topluma, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan; bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, kişilikli, inançlı fertler yetiştirmektir.
Başarılar
Öğrencilerimiz İlahiyat -Tıp- Mühendislik ve Sosyal bilimler ile ilgili üniversiteleri kazanmaktadır.
Öğretim Şekli :Tekli Eğitim
08.00-15.00
Servis-Otobüs-Yürüyüş mesafesi
Başakşehir ve çevresi
İl merkezine 15 km .İlçe merkezine 2 km.
9.sınıf 220 10. sınıf: 220 11.Sınıf 230 12.Sınıf 170 9. Sınıf Spor Sınıfı 28
Taban-Tavan Puan Bilgileri
9 Sınıf son yerleştirme puanları Sınavsız 91, sınavlı % 4-13 dilimleri - 10 Sınıf Sınavsız 11 Sınıf Sınavsız- 12 sınıf sınavsız.
Okulun Sınav Başarı Durumu
%67 SAT ve YÖS sınavlarında %2 lik dilimde öğrenciler. Üniversite sınavlarında 1200-2500 ... sıralarda öğrencilerimiz.En iyi derecemiz Uludağ Üniversitesi Tıp fakültesi Cerrahpaşa Diş Hekimliği İlahiyat ve Mühendislikler.
Her branşta faaliyet yapılmaktadır.
Tübitak 4006-Tubitak 4007
Proje Çalışmaları
Tübitak 4006- Mehter-Selatin cami ziyaretleri-Dergi çalışmaları-Kardeş okul protololü-Kariyer buluşmaları-Kamplar-Yarışmalar vb
Yurtdışı Proje Faaliyetleri